I tillegg til Weber Cup, som er en konkurranse der Europas landslag konkurrer mot USAs beste bowlere, finnes det flere verdensmesterskap som er utrolig spennende å følge med på. Med tanke på at Norge er blant verdens fremste bowlingnasjoner bør alle ta seg en kveld foran TVen med bowling på skjermen.

World Tenpin Masters er en årlig turnering der verdens seksten beste bowlere konkurrerer om ganske store pengepremier. Her sloss man nærmest mot hverandre en-mot-en på en bowlingbane med tilskuere på begge sider. Vinneren stikker av med over hundre tusen kroner i premie, nok til både en fin kveld på byen og en gave til kona.

 

 

Man har også AMF World Cup, som er den desidert største når det kommer til påmeldte landslag. Hvert land velger en kvinne og en mann som skal representere dem på denne årlige turneringen. Til dags dato har turneringen blitt holdt i over tretti forskjellige land og byr på en utrolig atmosfære med både show, dans, god mat og fantastisk bowling. PBA World Championship, som organiseres av foreningen for profesjonelle boksere er en annen stor turnering som holdes hvert år i USA. Selv om navnet tilsier en internasjonal turnering, blir denne spilt mellom amerikanske spillere som siden får reise til AMF World Cup og Weber Cup som representant for demokratiets største ektefelle.

Norge har vunnet VM flere ganger, noe som beviser at nordmenn ikke bare er interessert i ski og slalåm. Det spiller ingen rolle hvilken sport man konkurrerer i, så lenge målet er å stå på en pall og stolt synge “Ja, vi elsker” foran en stor mengde tilskuere. Norske flagg vaier stadig i vinden på de største bowlingmesterskapene i verden. Heia Norge!