Annette Obrestad

Annette Obrestad – yngste vinner av WSOPE noensinne

Annette Obrestad fra Sandnes ble født den 18. september i 1988, hun har iløpet av de siste 5-6 årene klart å bli et kjent navn innen pokerverden som en norsk profesjonell pokerspiller. Som ung var Obrestad veldig interessert i bowling, og det var nettopp gjennom et bowlingprogram på tv at hun oppdaget poker.

Hun har tidligere gått ut å sagt at hun hadde aldri gjort noen innskudd til noen pokersider, hun hadde kun vunnet og opparbeidet seg sin vinnersum gjennom å ha vunnet «freeroll» poker turneringer.

Kun på noen måneder, mellom september i 2006 og februar i 2007 så hadde hun vunnet over $500,000 på nettsiden Pokerstars.com, $200,000 på siden UltimateBet.com og hele $136,000 til på den velkjente siden Full Tilt Poker.

Bare et år senere så ble hun rangert som spiller 51 av siden Pocketfives.com, en nettside som følger profesjonelle pokerspillere og utviklingen dems. I tillegg så har hun tidligere vært nettsidens høyest rangerte pokerspiller.

Sommeren i 2007 så vant Obrestad en $4 buy-in sit-and-go online, med 180 spillere. Hun sier at hun spilte gjennom nesten hele turneringen uten engang å ha sett på kortene hennes, å ha tittet ned på kortene hennes kun en gang under spillet når det stod om en all-in bet.

Senere det samme året, september i 2007 så vant Obrestad WSOPE (World Series of Poker Europe), main eventen som fant sted dagen før hennes 19-årsdag. Da hun vant denne gevinsten på £1.million ,satt hun samtidig rekorden for «single-event» gevinst til en kvinnelig spiller.

Før denne eventen så hadde Obrestad «kun» vunnet fire andre tidligere live poker turneringer, men kan nå i 2013 skryte på seg å ha vunnet over $3,9 millioner fra live turneringer.

Obrestad har vært alliert med flere forskjellige av de store pokersidene, blandt annet Betfair og Full Tilt Poker. I 2012 signerte hun med Lock Poker.