Hør for deg lyden av kjeglene som slår borti hverandre etter en strike. Mens du står og roper eller gjør noe annet utagerende er det mange ting som skjer bak kulissene. Det er kanskje ikke det mest magiske som skjer i en moderne teknologisk verden, men det kan være interessant å ta en titt på allikevel.

En moderne kjeglesetter bruker 20 kjegler i rotasjon. Når en spiller bowler ned kjeglene er det kjeglesetterens oppgave å løfte opp kjeglene som står oppreist og rydde vekk nedslåtte kjegler. De oppreiste kjeglene passer fremdeles inn i rammen som blir brukt til å sette opp kjeglene i første omgang, og denne løfter enkelt opp de oppreiste kjeglene mens sveipen rydder opp. Både ball og kjegler havner i gropa bak banen og blir enkelt sortert.

Fordi bowlingkula er såpass mye tyngre enn en kjegle er det en trykksensitiv mekanikk som sender den på samlebåndet tilbake til spilleren. De nedslåtte kjeglene blir først sortert opp igjen i kjeglerammen når alle kjeglene er nedslått, som kan skje i én eller to runder. Sensoren som oppdager hvilke kjegler som står igjen kan enten være et enkel kamera eller en finger-lignende sensor i rammen, ofte blir begge brukt for å feilsikre systemet. Et enkelt system når det er forklart, men fremdeles et stort stykke ingeniørkunst!